starnieuws

PL wil haar structuren zuiveren op 17e verjaardag

21 Oct 2015, 19:21
Pertjajah Luhur (PL) is van plan om op haar zeventiende verjaardag op 5 december schoon schip te maken. Tijdens een partijraadsvergadering die voor die dag is gepland, zal er een zuivering worden gehouden van alle besturen en raden. Partijleider Paul Somohardjo deelt mee dat het gaat om het hoofdbestuur, de partijraad, het wetenschappelijk bureau, de jongerenraden van de verschillende districten, de vrouwenraad en de communicatieraad.

Diverse toppers van de PL hebben zitting in de Vernieuwings- en hervormingsbeweging, die geleid wordt door Raymond Sapoen. Hij is ook hoofdbestuurslid van PL. Eerder heeft de 'groep Sapoen' een brief geschreven naar de partijleiding om de plooien glad te strijken. Somohardjo is hier niet op ingegaan. Hij zegt geen Vernieuwingsbeweging te kennen.

Op 5 december zijn diverse activiteiten gepland om de verjaardag van de partij te vieren. Er zal ook een Pasar Malam en kinderactiviteiten worden gehouden. Somohardjo merkt op dat velen het bijzonder moeilijk hebben. PL doet nationaal en internationaal een beroep op haar leden om te helpen met het opzetten van bibliotheken op de verschillende partijcentra van de Pertjajah Luhur. De komende tijd zal hard worden gewerkt aan het collecteren van boeken in onder andere Nederland, Amerika en Indonesië.

De partij wil met dit initiatief de leden de mogelijkheid bieden om meer te lezen. Gehoopt wordt om op 5 december al te kunnen starten met de hoofdbibliotheek in het partijcentrum te Beekhuizen. De partij zal een rijdende bibliotheek inzetten voor kinderen en volwassenen in veraf gelegen gebieden.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April