starnieuws

Watertekort nekt brandweer bij brand op Apoera

19 Oct 2015, 19:23

Toen de brandweer te Apoera bij het brandadres aankwam, stonden de panden in lichterlaaie.
Een barak en een woonhuis aan de Kirti Mohamed Djoeminieweg op Apoera zijn omstreeks 00.17 uur in de nacht afgebrand. Volgens onderbrandmeester Gunter Katisa, moest de brandweer keuzes maken om te voorkomen dat alles in vlammen opging.

Toen de brandweer bij het brandadres aankwam, stond de barak en pandnummer 15 reeds is lichterlaaie. De brandweer heeft een strategie moeten toepassen om pandnummer 13 en 17 te behouden. Volgens Katisa was er maar 5.000 liter water ter beschikking om het vuur te doven. Katisa zegt dat de brandweermannen pand 15 onder controle hebben laten doorbranden zodat pand 13 en 17 bespaard zijn gebleven. De panden zijn slechts 3 tot 4 meters van elkaar verwijderd, wat het blussen heel moeilijk heeft gemaakt.

De barak waar hoogstwaarschijnlijk het vuur begon, werd als keuken en opslagplaats gebruikt. Pand 15 werd gebruikt als vakantiehuis (bekende Maé). De vakantiegangers waren een dag tevoren vertrokken. De gehele inboedel ging verloren samen met een voertuig, motorfiets en vier fietsen. Het pand was niet verzekerd tegen brand. Pand 13, 15 en de barak zijn van één eigenaar. De brandweer was binnen twee minuten op de locatie.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April