starnieuws

Ontevreden burgers barricaderen Malangweg

05 Oct 2015, 08:45

Buurtbewoners hadden de hoek van de Malang-en Houttuinweg uit onvrede gebarricadeerd. (Beeld: Google maps)
Zo’n vijftig buurtbewoners te Houttuin hebben zaterdag de hoek van de Malang- en de Houttuinweg gebarricadeerd. Ze hadden dat gedaan uit onvrede met de handelingen van een ondernemer die zand laat transporteren.

Zo’n twintig trucks van een ondernemer rijden dagelijks constant over de weg, waarbij de buurtbewoners last ondervinden van het zand dat opwaait. De trucks gebruiken de zandweg om hun lading te dumpen voor een ondernemer die bezig is een put te dempen in de straat. De weg is hierdoor onbegaanbaar geworden voor personenauto’s die dagelijks de hoofdweg moeten bereiken. Ook schoolkinderen maken gebruik van de weg.

De politie van het ressort Lelydorp is naar de plek gestuurd om de gemoederen te kalmeren. Zowel de buurtbewoners als de ondernemer die bezig is put te dempen zijn gehoord. Partijen hebben afspraken gemaakt hoe het probleem aan te pakken. Zo zal de ondernemer de weg elke dag nat maken om te voorkomen dat het zand opwaait. Ook zullen de trucks tijdens schooluren niet mogen rijden. De buurtbewoners konden zich vinden in de afspraken en hebben vervolgens de barricade opgeheven, meldt de afdeling Public Relations van de Politie.

Advertentie