starnieuws

Weggespoelde gedeelte West-Suriname hersteld

22 Aug 2015, 10:22

Haukes NV heeft het weggespoelde weggedeelte hersteld.

Trucks vol beladen met houtblokken gaan over het herstelde gedeelte.

Het weggespoelde gedeelte is opgevuld.

De herstelde weg.
De weggespoelde weg nabij Drie Kokro op de rijweg naar West-Suriname is nu begaanbaar gemaakt. De dorpelingen van Bigi Poika en Tibiti kunnen nu weer gebruikmaken van deze weg. De weg was over een lengte van 15 meter weggespoeld, waardoor het verkeer was gestremd.

Assembleelid Jennifer Vreedzaam (NDP) zegt aan Starnieuws dat Haukes N.V. bezig is de weg af te ronden met lagen lateriet. De weg is nog niet opengesteld voor het verkeer. Vreedzaam merkt op dat de dorpelingen hun acties hebben opgeschort. Door de slechte staat van de weg hadden de bewoners deze gebarricadeerd. Deze blokkade is nu opgeheven. Vreedzaam benadrukt dat er een goed gesprek is geweest met de kapitein, de plaatselijke bewoners en andere betrokkenen. Uit het gesprek is gebleken dat het belangrijk is om een duurzame oplossing te zoeken om de weg in goede staat te krijgen.

Haukes N.V. heeft het werk uitgevoerd. Het DNA-lid stelt dat de weg nog niet is opengesteld voor zwaar materieel. “Participatie in processen die moet leiden tot een duurzame oplossing is benadrukt door alle actoren. In ieder geval is er nu een oplossing voor de mensen. Zij kunnen gebruikmaken van de weg. Ik ben blij dat er snel werk van is gemaakt”, stelt de parlementariër.

Vreedzaam merkt op dat de dr, rr en de bestuursambtenaren frequent moeten communiceren en de controle op de weg moeten doen. De komende week zal worden nagegaan wat de onderhoudswerkzaamheden van de weg zijn. Er zal hierover worden gesproken met het ministerie van Openbare Werken, Stichting Bosbeheer en het commissariaat Para. Bewoners en ondernemers willen ook hun bijdrage leveren om de weg te onderhouden. “De komende periode wil ik meer pleiten voor trainingen voor de bestuursdienst, de dr en rr- leden, zodat zij controle kunnen uitvoeren op de weg en eventuele mankementen kunnen rapporteren. Er zal gelet worden op de asdruk van de weg, regelgeving voor de transport van hout en andere belangrijke zaken”, deelt Vreedzaam mee.

Ze ergert zich eraan dat nu al trucks vol beladen met houtblokken over de weg rijden, terwijl deze nog niet is opengesteld. Vreedzaam vindt het belangrijk dat de weg met de nodige deskundigheid en de aanwezige technieken zal worden aangepakt en onderhouden.

Wanita Ramnath

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April