starnieuws

Tjong Tjin Joe’s koplopers in de CAC Youth Festival

19 Aug 2015, 09:35

Calvin Tjong Tjin Joe voor de wedstrijd tegen FM Joshua Johnson.
Calvin Tjong Tjin Joe verkeert momenteel in topvorm, aangezien hij na 8 rondes nog steeds ongeslagen is in de Caribbean and Central American Youth Festival op Trinidad & Tobago. Vandaag zal Calvin tijdens de laatste ronde uitkomen tegen de Cubaanse Fidemeester Fabian Lopez Gonzalez. Indien Calvin deze wedstrijd wint, is hij verzekerd van het kampioenschap en wordt hij de eerste Surinaamse Internationaal Meester (IM).

Kaithleen Tjong Tjin Joe, de jongere zus van Calvin, staat in de damessectie van de U-14 klasse aan kop. Bij winst is Kaithleen ook verzekerd van het kampioenschap en maakt ze dan kans op de Woman Fidemeester (WFM) titel.

Victoria Kaslan die uitkomt in de damessectie van de U-10 klasse maakt ook kans op een podiumprijs. Kaslan heeft 6 punten uit 8 gespeelde rondes en is bij winst verzekerd van de Woman Candidate Master (WCM) titel. Ook Pierre Chang maakt kans op een prijs. Chang komt uit in de open sectie van de U-14 klasse en is zelfs nog ongeslagen. De eindklassering van Chang hangt af van de resultaten van de andere spelers in deze sterke poule.

In de ochtend wordt de laatste ronde van de Caribbean and Central American Youth Festival afgewerkt. Na de laatste ronde zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Suriname is met een delegatie van 54 personen, waaronder 30 spelers en 2 Cubaanse coaches vertegenwoordigd tijdens dit internationaal schaakevenement.

Vishay Hardwarsing

Advertentie