starnieuws

DC Sondrejoe van Marowijne heengegaan

19 Aug 2015, 08:28

Dc Theodorus Sondrejoe
De districtscommissaris (dc) van Marowijne, Theo Sondrejoe, heeft vanochtend het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. De dc was kort voor zijn overlijden opgenomen in het ziekenhuis. Hij had twee dagen eerder een beroerte gehad en lag op de Intensive Care afdeling.

Op het commissariaat te Moengo heerst er een sombere sfeer. Districtssecretaris Iwan Pinas zegt dat hij het bericht over het overlijden van de dc bijna niet te geloven is. Hij heeft geen woorden voor dit plotselinge heengaan van de dc, die tot zijn opname in het ziekenhuis volop met het werk bezig was.

Kort voordat de dc onwel werd, had hij nog te maken met twee pittige zaken. Het gaat om een grondenrechtenvraagstuk in Marowijne en de tweede zaak is het kunst versus godsdienst geschil te Moengo.

Districtscommissaris Roline Samsoedien, nestor van districtscommissarissen, zegt geschokt te zijn over het heengaan van de dc. Bij de inauguratie van de president en vicepresident waren alle dc's nog bijeen in de Anthony Nesty Sporthal. "We hebben nog met elkaar gesproken over de toekomst. Ik maakte nog een opmerking dat hij de nieuwe nestor zou worden, maar hij zei dat hij van plan was verlof op te nemen en af te bouwen," merkt Samsoedien op. Zij heeft opdracht gegeven om de vlaggen halfstok te hangen.

Advertentie