starnieuws

Boy Scouts met veel indrukken terug uit Japan

12 Aug 2015, 04:47

De aankomst van de Japangangers op het hoofdkwartier van de Boy Scouts 'Weest Paraat'.
De delegatie van de Boy Scouts van Suriname is terug van de reis naar Japan, waar de 23ste Wereld Jamboree plaatsvond. Aan deze Jamboree (Scoutbijeenkomst) namen 13.000 scouts deel uit 126 verschillende landen.
Het contingent stond onder leiding van Hoofdkwartiercommissaris Romeo Puljhun en groepsleider Konrad Acton.

De vier jeugdige scouts die hebben deelgenomen zijn: Xiomara Beeldstroo, Ian MacLeod, Najelah Rozenstruik en Gabrielle Josafath. De groep werd op Weest Paraat welkom geheten door de hoofdcommissaris van de Boy Scout, Humphrey Schurman, leden van de organisatie en ouders en andere familieleden.

De Jamboree was bestemd voor jonge mensen tussen 14 en 16 jaar en er is voor deze tijd gekozen omdat deze maand 70 jaar geleden de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki door Amerikaanse atoombommen totaal werden vernietigd. Alle scouts hebben een bezoek gebracht aan het speciaal daarvoor opgerichte museum en wereldvrede was een belangrijk onderwerp in de ontmoetingen.
De groep was vermoeid van de reis maar alles is zeer de moeite waard geweest. Suriname is positief uitgedragen, deelt contingent-leider Puljhun mee. Bij de kennismaking met andere landen en culturen hebben de Surinaamse scouts pindasoep gekookt en hoewel het een grote hoeveelheid was, was het in no time op! Er zijn verschillende culturele uitwisselingen geweest en de scouts hebben veel gezien en geleerd. Het was een enerverende, boeiende en zeer leerrijke week voor alle betrokkenen.

De Japan-gangers zullen eerst aan het bestuur van de Boy Scouts van Suriname en vervolgens aan de leiders en aan de scouts verslag uitbrengen. Daarbij zal zoveel mogelijk de geest van vrede, eenheid en saamhorigheid overgebracht worden van Japan naar Suriname.

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April