starnieuws

Drie mannen gevonnist tot acht maanden celstraf

11 Aug 2015, 18:53
Robby M. en de twee broers Rashied J. en Rewien J. hebben elk een celstraf van acht maanden opgelegd gekregen van rechter Danielle Karamatali. De drie veroordeelden hebben zich misdragen op een politiebureau en hebben twee politiemannen aangevallen en mishandeld.

Raadsman Irvin Kanhai die de broers bijstaat, voerde aan dat hij de situatie niet realistisch vindt. De advocaat kon niet vatten dat twee dronken mannen het politiebureau binnenvielen en twee politieambtenaren aanvielen. Twee andere agenten die zijdelings betrokken waren, hebben een proces-verbaal opgemaakt. Ook de slachtoffers hebben een proces-verbaal opgemaakt. Hij vroeg de kantonrechter om de verdachten vrij te spreken.

Bevestiging arts
Officier van justitie, Shanta Mahadew, merkte op dat de drie processen-verbaal niet gekleurd zijn. De twee andere politiemannen die ook daar waren, zijn niet betrokken geweest. Het visum van de arts bevestigde de mishandelingen. De officier voerde aan dat Robby M. in dronken toestand afgevoerd werd naar het bureau, omdat hij een winkelier wilde mishandelen. Hij bedreigde de man en had vernielingen aan het winkelpand aangebracht. Een van de broers had iemand geklapt en zij werden afgevoerd voor ontnuchtering. Op het politiebureau aangekomen, zagen zij hun vriend Robby M. tekeer gaan tegen de dienstdoende agent. Beide broers vonden dat hun vriend onterecht opgesloten was.

Er ontstond een woordenwisseling tussen de mannen en de agenten. Zij waren allen dronken en hebben de agenten mishandeld. De twee overige agenten schoten hun collega's te hulp. Karamatali voerde aan dat Kanhai exacte feiten had moeten aandragen, waaruit de onjuistheid van het processen-verbaal zou blijken. Het handelen van de mannen vond zij afkeurenswaardig. Zij legde de straf conform de eis van het Openbaar Ministerie op.

Advertentie