starnieuws

Zoon Brunswijk gevonnist tot 3,5 jaar celstraf

11 Aug 2015, 06:37
Rechter Danielle Karamatali heeft Elton Brunswijk, zoon van politicus Ronnie Brunswijk, veroordeeld tot een celstraf van 3,5 jaar en een boete van SRD 5000 subsidiair vijf maanden hechtenis. Op 1 september vorig jaar heeft hij de Wet op Verdovende Middelen overtreden. In zijn koffer werd er 5.856 gram cocaïne aangetroffen. Bij navraag over de code en sleutel van de koffer zei Elton dat die bij zijn vader waren. De koffer moest opengebroken worden.

Vanaf het begin heeft de veroordeelde verklaard niets over de afkomst van de drugs te weten. Hij beweerde de koffer zelf ingepakt te hebben, maar weet niet hoe de drugs in zijn bagage is beland. De rechter hoorde een agent in deze zaak. Hij verklaarde dat de koffer gescand werd en dat er onregelmatigheden werden waargenomen. De verdachte werd gevraagd om deze te openen. Elton zei toen dat hij de sleutel bij zijn vader vergeten was. Hij kreeg de gelegenheid om te bellen naar zijn vader, maar die nam niet op. De verdachte vroeg toen de agenten om hem te helpen om de koffer open te maken. Karamatali voerde aan dat bij navraag de veroordeelde aangaf dat het om pimba ging. Dit geeft aan dat de veroordeelde wel wist wat in de koffer zat en dat hij wetenschap gehad heeft over de inhoud van zijn koffer.

Nadat de koffer geopend werd, nam de agent de chemische geur waar. Hij trof vijf pakken aan en er was ook drugs verstopt in pimba. Op verdere vragen van de agent bleef de verdachte toen stil. De kantonrechter merkte op dat Elton B. Vijftien keren per jaar afreist naar Suriname en dat hij wel weet dat hij de sleutels en het codenummer van de koffer bij zich moet hebben. Gelet op de grote hoeveelheid stelde de rechter vast dat de cocaïne voor de handel bestemd was. De veroordeelde werd bijgestaan door raadsman Benito Pick.

Advertentie