starnieuws

VHJI-Nickerie herdenkt 125 jaar Javaanse immigratie

10 Aug 2015, 09:03

Een mevrouw krijgt uit handen van de voorzitter van VHJI Nickerie een pakket, oorkonde en bloemstuk.
In Nickerie is de herdenking van 125 jaar Javaanse immigratie georganiseerd door het bestuur van Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI) afdeling Nickerie. Zaterdag is er op het Volksplein een pasar-malam gehouden waarbij traditionele kleding en voeding werd verkocht. Ook crafters konden hun spullen ten verkoop aanbieden.

Zondag heeft de organisatie nabij het monument van de Javaanse Immigratie een dankdienst gehouden. Ook werden in de ochtend bloemen gelegd bij het Monument van Javaanse Immigratie op het Liefdesplein, monument van 1 juli 1863 op het Roblesplein, het Marron monument op het Brassaplein, het borstbeeld van Ghandi op het Volksplein en als laatste het monument van de Hindoestaanse Immigratie. Ook de parlementariërs Raymond Sapoen en William Waidoe waren aanwezig tijdens het plaatsen van bloemen bij het monument van de Javaanse Immigratie in verband met 125 jaar Javaanse Immigratie.

Zeven seniorenburgers die de leeftijd van 90 jaar hebben bereikt en wat betekend hebben voor de Javaanse gemeenschap in Nickerie in de bloemetjes gezet. Zij of hun vertegenwoordiger kregen van de organisatie een voedselpakket, een oorkonde en een bloemstuk. 's Middags heeft de organisatie ook sportactiviteiten in de binnenstad van Nieuw Nickerie gehouden Zo was er snelloop, fietsenrace en als laatste Zundapp en motorfietsen show. De avond werd afgesloten met een optreden van Sweet Melody Singers uit Paradise.

Advertentie