starnieuws

NDP, BEP en DOE tekenen regeerakkoord vandaag

10 Aug 2015, 00:23
Het regeerakkoord voor de periode 2015-2020 wordt vandaag om 11.00 uur getekend in Sana Budaya aan de Jozef Israëlstraat. Het wordt een akkoord tussen de NDP met 26 zetels, BEP (2 zetels) en DOE (1 zetel). De PALU doet niet meer mee, aangezien deze partij niet vertegenwoordigd zal zijn in de regering.

Starnieuws verneemt dat ook de 'groep Sapoen' het regeerakkoord niet zal tekenen. Dit heeft te maken met het terugroepen van de Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan door de leiding van Pertjajah Luhur (PL). Beiden zijn hoofdbestuursleden van de PL en stellen dat ze nog steeds deel uitmaken van de partij. Op grond hiervan zullen zij om tactische en juridische redenen het regeerakkoord niet ondertekenen.

Intussen is het duidelijk dat Regillio Dodson namens DOE het beheer zal voeren over het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. De 'groep Sapoen' mag zich ontfermen over het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daar mag Mike Noersaliem de scepter zwaaien. De BEP zal invulling geven aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling, met André Dikan, die consul-generaal was in Frans-Guyana, als de nieuwe bewindvoerder. Binnen de BEP waren er meerdere kandidaten voor deze functie.

Advertentie