starnieuws

Landelijk hevige windstoten en regen

28 Jun 2015, 11:10

Een atmosferische storing stuwt vochtige lucht naar ons land. (Beeld:Wundermap)
Delen van het land kampen met hevige windstoten en regenbuien. De sterke windstoten kunnen volgens de Meteorologische Dienst snelheden bereiken tussen de 30 en 65 kilometer per uur. De weersverwachting luidt lokale zware buiten, gepaard met onweders en sterke windstoten. Onweders zijn natuurverschijnselen waarbij bliksem en donder kenmerkend zijn.

Een naderende storing stuwt vochtige lucht naar ons land toe, waardoor thermische factoren van invloed zijn op de verder verticale ontwikkeling van stapelwolken. Het gevolg is een wisselende bevolking en tijdelijk plaatselijke regenbuien. In de middag en avond zijn we nog niet verlost van dit weer. Voor die delen van de dag worden wijdverspreide matige lokale zware regenbuien en geïsoleerde onweersbuien voorspeld. De windstoten kunnen zich kort voor en tijdens de buien voordoen.

Het landelijk weerpatroon varieert tussen matige lokale zware buien en onweders tot lichte buien en geïsoleerde onweders. Voor de mensen in het verkeer is het extra oppassen tijdens de windstoten.

Advertentie

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April