starnieuws

Scholieren Imeao krijgen gouden regels stage mee

25 Jun 2015, 23:29

Scholieren van de Imeao tijdens de training 'gouden regels'.
In het SIVIS-centrum zijn donderdag trainingen voor scholieren van het Imeao I en van de Scholengemeenschap Commewijne begonnen. “Hoe moet jij je op de werkvloer gedragen, vragen stellen indien een opdracht niet is begrepen, letten op het taalgebruik, kledingvoorschriften, haardracht en geheimhoudingsplicht”, zijn enkele van de gouden regels die door SIVIS-directeur Victor Jones aan scholieren zijn meegegeven. Een positieve opstelling is ook belangrijk. Verder is benadrukt dat een stagevergoeding geen recht is. “Als het bedrijf die geeft is het meegenomen, maar een vergoeding mag niet worden geëist.”

Tijdens het stage lopen moeten de scholieren nagaan of zij de behandelde leerstof herkennen. De bedoeling is dat zij die toepassen in de praktijk.
Verder worden ze door Junior Chamber International (JCI) getraind in onder meer assertiviteit, beroepshouding, leiderschap, teambuilding en time management. Aan de hand van stage-opdrachten zullen studenten een logboek bijhouden van hun activiteiten en eventueel een stageverslag maken.

De stageperiode duurt van 2 tot en met 31 juli. Hieraan doen de 105 scholieren van de Secretarieel Economische-, Statistiek- en Administratief Economische richting deel. De geslaagden van de Toerisme richting lopen vanaf 28 mei stage op Curaçao.
In de stageperiode is volgens Jane Simons, directeur op het Imeao I, belangrijk dat studenten contact onderhouden met hun stagebegeleider. Op de zaterdagen zijn terugkomdagen gepland. De trainingen worden vrijdag afgesloten.

Advertentie

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April