starnieuws

Suralcoweg moet in drie dagen begaanbaar zijn

20 Jun 2015, 17:22

De slechte conditie van de Suralcoweg. (Foto's: BIC Para)
Delen van de Suralcoweg in het Mismanproject zijn door de aanhoudende regen totaal onbegaanbaar. De weg vertoont verzakkingen en scheuren. Er zijn verstoppingen in de afvoertrenzen waardoor het overtollige water over de weg stroomt. Voorlopig is de weg afgesloten voor alle verkeer met een asdruk boven vier ton.

Districtscommissaris van Para, John de La Fuente, heeft onmiddellijk een aannemer aangetrokken om de conditie van de weg te verbeteren. NV Amokro moet binnen drie dagen de weg wederom begaanbaar maken. In eerste fase worden de urgentste problemen aangepakt: Verstoppingen in de wegtrenzen worden opgeheven en in sommige gevallen zullen nieuwe trenzen worden gegraven. Oude verroeste duikers worden vervangen door nieuwe Ultra Kyma buizen voor een goede doorstroming van het afvoerwater. Kuilen in het wegdek worden met kraskow zandmateriaal opgevuld.

De bestuursdienst zal ook gesprekken voeren met houders van zandconcessies die over deze weg hun zandproducten transporteren. Aan hen zal gevraagd worden om ook een bijdrage te leveren bij het verbeteren van de weg, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

Advertentie