starnieuws

Hooghart bedankt bondsbesturen voor vertrouwen

13 Jun 2015, 16:02

Ronald Hooghart spreekt de verschillende bondsbesturen toe. (Foto: Raoul Lith)
Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft vrijdag een 'Assemblee van de Ledenraadsvergadering' gehouden. Tijdens deze vergadering heeft hij de verschillende bondsbesturen bedankt voor de ondersteuning die hij heeft gekregen en ook het vertrouwen dat zij in hem hebben.

“Het moet duidelijk zijn. Ik ben niet teleurgesteld in het aantal stemmen dat op mij is uitgebracht. Het gaat er om dat er veranderingen moeten komen,” stelt Hooghart. Volgens hem is de Surinaamse mens de koloniale benadering nog niet ontgroeid.

Het christendom is ook niet bespaard gebleven tijdens het betoog van de CLO- voorzitter. “Het gedrag van het christendom heeft geleerd dat je niet moet zorgen voor jezelf, je moet doen voor anderen. Het is misschien ergens goed geweest, maar niet meer.” Hij benadrukt dat Surinamers klagen dat ze niets hebben. “Maar als je op die manier omgaat met de werkelijkheid, ga je ook niets hebben”. De vakbondsman zegt verder dat hij zich zal blijven inzetten voor de arbeidersklasse. Hij vindt dat kapitalisten en werkgevers nog te vaak hun positie misbruiken en hun medewerkers benadelen.

De politicus liet ook doorschemeren dat hij als assembleelid bereid is te vechten tegen alles dat niet goed is op ministeries. “Als het personeel onheus wordt behandeld of onrecht wordt aangedaan, gaan we praten”. Hooghart geeft aan dat als er onderling wordt gesproken en er geen verandering komt in een situatie, zijn stem wel luider gaat worden. De CLO-voorzitter zegt dat hij als parlementariër wel rekening houdt met de cultuur en discipline van de paarse partij. “Maar daarnaast hou ik ook rekening met het volk en dat is democratie. Ik ben ready om die job te doen”.


Raoul Lith

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April