starnieuws

Robinhood met één been in de hoofdklasse SVB

30 May 2015, 01:23

De spelers van Robinhood dolgelukkig met de overwinning op Jong Rambaan. (Foto: Ala-D Media)
Robinhood staat met één been in de hoofdklasse nadat de club in het André Kamperveen Stadion met won 3-0 van Jong Rambaan. De ploeg is met deze winst semi-kampioen geworden van de eerste klasse competitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Beide ploegen eindigden op 43 competitiepunten en was er een beslissingswedstrijd nodig om uit te maken wie semi-kampioen zou worden.

De ploeg met een glorierijke historie zal nu in twee promotie-degradatie wedstrijden moeten uitkomen tegen nummer 9 van de hoofdklasse, Boma Star. Bij winst mag Robinhood na een jaartje voetbal in de eerste klasse terug naar de hoofdklasse.

Het spel werd in het eerste kwartier van de eerste helft vooral in het centrum uitgevochten. Na 8 minuten spelen kreeg Lorenzo Donner van Binhood de gelegenheid om de score te openen. Hij kreeg een reële kans voor het doel om de score te openen, maar alleen tegenover doelman Erli Jasatirta van Jong Rambaan, verdween zijn schot ernaast.
Robinhood had een licht veldoverwicht en zocht vaker de aanval op. Een lange bal op de snelle Adioso van Buren zette Robinhood op rozen. Van Buren liep goed diep op deze lange bal op rechts en met een keihard schot gaf hij doelman Jasatirta van Jong Rambaan het nakijken: 1-0.
Miscommunicatie in de verdediging bij Jong Rambaan zorgde ervoor dat Robinhood de voorsprong kon uitbouwen. Van Buren was er als de kippen bij en na een diagonaal schot op het doel, was het 2-0 voor Robinhood. De rood-groene formatie zette steeds meer druk, maar tot scoren kwamen geen van beide ploegen meer in deze eerste helft.

Jong Rambaan startte goed in de tweede helft. Robinhood had even moeite met de druk van de tegenstander. Toch lukte het de ploeg om de voorsprong te vergroten. Een mooi ingestudeerde vrijetrap maakte dat er een voorzet vanuit links laag over het veld voor de doelmond belandde. Ayad Godlieb die eerder ettelijke malen faalde, maakte ditmaal geen fout: 3-0.
Het spel werd nog goed uitgevochten, maar Binhood hield het been stijf en veroverde zo met stijl het semi-kampioenschap. Frappant was dat vanuit de SVB er geen voorbereidingen waren getroffen voor de prijsuitreiking.