starnieuws

OM eist geldboete in zaak dodelijke aanrijding

15 May 2015, 08:00
Debipersad R. reed op 1 oktober vorig jaar een 68-jarige fietser dodelijk aan te Catharina Sophiaweg, in het district Saramacca. De fietser overleed ter plekke. Officier van Justitie, Roy Elgin, eiste een geldboete van SRD 5000 en de rijbevoegdheid van de verdachte wordt voor twee jaren ingetrokken. Op die bewuste avond reed de 19-jarige autobusbestuurder vanuit Boskamp richting Paramaribo.

De verdachte verklaarde dat het donker was en dat hij de fietser niet gezien had, omdat hij geen licht aan zijn fiets had. Rechter Danielle Karamatali en Elgin confronteerden de verdachte met het politierapport, waarin aangegeven was dat de andere autobestuurder de man wel met een flashlight zag. Ook had de politie delen van een gele flashlight aangetroffen ter plekke. De verdachte besloot op een gegeven moment in te halen en kwam toen op de rijhelft van de fietser terecht en reed hem dodelijk aan. De verlichting was erg slecht in dat gebied. Uit het onderzoek bleek dat de verdachte zijn rijbewijs pas had en dus nog niet veel ervaring heeft in het verkeer.

Raadsman Ansaar Guman heeft een schadeloosstelling geëist namens de weduwe van de overleden man. Het slachtoffer was kostwinner in huis en er zijn diverse kosten gemaakt, waarvan de bonnen overgelegd zijn. Het gaat om een vordering van SRD 9000. Op 11 juni zal advocaat Benito Pick namens zijn cliënt pleiten in deze zaak.

Wanita Ramnath


Advertentie

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April