starnieuws

Bollywood-ster Salman Khan op borgtocht vrij

07 May 2015, 04:14

Salman Khan is voor twee dagen op borgtocht vrijgelaten. (Beeld: BBC)
Bollywood-acteur Salman Khan is uren na zijn veroordeling op borgtocht vrijgelaten. Nadat zijn advocaat hoger beroep had aangetekend tegen zijn straf, is Khan voor twee dagen op borgtocht vrijgelaten. Het beroep dient op vrijdag. .

De Bombay High Court heeft hem gisteren veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor het doodrijden van een dakloze man in 2002. Khan die samen met familie, kennissen en zijn verdediging had gehoopt op een straf van drie jaar, was duidelijk aangedaan bij het horen van het vonnis. Anderzijds had hij evengoed voor tien jaar in de cel kunnen belanden.

Buiten de rechtszaal was er een enorme massa en moest de politie hardhandig optreden toen de acteur werd weggereden. De veroordeling is een enorme tegenslag voor Khan, die één van de best verdienende acteurs in Bollywood is. Hij heeft in meer dan 80 Hindi-films gespeeld. Zijn films Dabangg, Ready, Bodyguard, Ek Tha Tiger, Maine Pyar Kiya en Hum Aap Ke Hain Kaun zijn enorme kaskrakers geweest.

Bij het incident in 2002 raakte Khan met zijn voertuig vijf personen die op straat sliepen. Een 38-jarige man kwam daarbij te overlijden, terwijl drie anderen zwaargewond raakten. Volgens de rechter was de acteur, die achter het stuur zat, onder invloed van alcohol. Khan zelf heeft gezegd dat zijn chauffeur het voertuig bestuurde ten tijde van het ongeval. Getuigen hebben dat tegengesproken.

Ondertussen heeft één van de slachtoffers van het hit-and-run incident gezegd dat hij het belangrijker vindt om vergoed te worden dan dat Khan de gevangenis ingaat. “Ik heb geen haatgevoelens voor hem. Ik kijk nog steeds naar zijn films,” vertelde Abdullah Rauf Shaikh aan het tijdschrift Outlook. In elk geval is de acteur nu twee dagen vrij.

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March