starnieuws

Breeveld in Matta: Eerlijke kansen voor elke Surinamer

06 May 2015, 22:04

DOE bestuursleden en jongerenkern in Matta.
Het Nieuw Front en daarna de NDP hebben volgens DOE-voorzitter Carl Breeveld beloofd dat de weg van Zanderij naar Para-zuid zou worden verhard. Dit is bij een belofte gebleven. Schoolgaande jongeren worden belemmerd in hun gang naar school en ontwikkeling, zei Breeveld. Hij benadrukte op een vergadering in Matta dat elke Surinamer een eerlijke kans moet krijgen.

Breeveld haalde aan dat de corruptie verlammend werkt. "Zolang wij in de corruptie-index in de top-100 staan, blijft de vraag onbeantwoord: ‘Wat kan ik voor mijn Suriname betekenen?’ De taak van de overheid is iedere Surinamer te laten participeren in een eerlijke economie. Ook in Matta".

Matta moet bevrijd worden van streken en spelletjes van de oude politiek, vindt ook DOE-lijsttrekker van Para, Glenn Georgetin. "Er zijn partijen die vlak vóór deze verkiezingen voedselpakketten uitdelen om onze stem te kopen. Als je voor structurele oplossingen wil gaan, stem dan DOE. Als je over vijf jaar weer een voedselpakket wil, stem dan op de oude politiek", zei hij.

Structurele oplossing nodig
DOE-presidentskandidaat Breeveld installeerde zondag een jongerenkern in Matta. De nieuwe generatie pikt het op, meent Breeveld. “Er is nu een jongerenkern in Para die opkomt voor de belangen van jongeren.”
Niet alleen ontbreekt de beloofde verharde weg, maar ook het schoolvervoer hapert. Tijdens de wijkvergadering gaven burgers aan dat de schoolbussen in zeer gebrekkige staat verkeren, last hebben van olielekkages en dat de chauffeurs veelal geen rijbewijs hebben. Leerlingen komen soms bevuild op school vanwege de kapotte bussen en de rode stof die ze door de onverharde weg over zich heen krijgen.

Maandag was het weer raak. De bus die de leerlingen van de middelbare school moest rijden, wilde plotseling niet verder. De overvolle Staatsbus van Pikin Saron naar Onverwacht reed voorbij en leerlingen moesten staande de route overbruggen. DOE zegt voor structurele oplossingen te gaan.

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March