starnieuws

Bollywood-acteur Salman Khan krijgt vijf jaar celstraf

06 May 2015, 08:11

Bollywood-acteur Salman Khan
Een Indiase rechtbank heeft Bollywood-ster Salman Khan tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld. Khan heeft in 2002 een dakloze man gedood bij een hit-en-run incident in Mumbai. De man was een van de vijf mensen die werden geraakt bij het incident. De acteur is schuldig bevonden aan dood door schuld.

Khan had gezegd dat zijn chauffeur achter het stuur was, maar de rechter stelde dat de acteur de auto reed. Hij zou op het moment van het incident onder invloed van alcohol zijn. Juridische experts verwachten dat de acteur in beroep gaat tegen de uitspraak.

De verdediging van Khan heeft de Bombay High Court al gevraagd om de acteur op borgtocht vrij te laten. De acteur blijft vast tot over zijn lot is beslist. De veroordeling betekent een enorme tegenslag voor Khan, al hoewel hij een straf van tien jaar had kunnen krijgen.

Salman Khan is één van de grootste sterren van Bollywood en heeft in meer dan 80 Hindi-films geacteerd. Verschillende van zijn films, waaronder Dabangg, Ready, Bodyguard, Ek Tha Tiger, Maine Pyar Kiya en Hum Aap Ke Hain Kaun , zijn enorme kaskrakers geweest. Als de filmster achter de tralies belandt, zal dat een aantal grote filmprojecten waarbij hij betrokken is beïnvloeden. Deze zaak houdt Bollywood al 13 jaren in de greep.

Laat in de avond van 28 september 2002 raakte de Toyota Land Cruiser van Khan de American Express bakkerij in het Bandra gebied van Mumbai. Het voertuig reed over vijf personen die op straat lagen te slapen. Een 38-jarige man, Noor Ullah Khan is daarbij overleden. Drie anderen raakten zwaargewond. De vierde persoon liep lichte verwondingen op.

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March