starnieuws

Kata-team Burgos volgt training in Cayenne

27 Apr 2015, 02:12

Het kata team van het Karate Instituut Wilfred Burgos in Frans-Guyana. (Foto: KIB)
Een kata-team van het Karate Instituut Wilfred Burgos (KIB) heeft een vijfdaagse 'kata training session' gevolgd in Cayenne (Frans-Guyana). Dit vond plaats op uitnodiging van de twee Internationale katakampioenen/deskundigen Antoine Constance en Antoine Veronique die reeds vele jaren bevriend zijn met KIB.

Kata in uitvoering is een gevecht tegen een denkbeeldige tegenstander in een bepaalde stijl-patroon, waarbij perfectie in balans, ademhaling, snelheid, krachtige uitvoering, ritme en gracieus zijn van eminent belang zijn. Kata lopen is het mooiste doch moeilijkste verplichte onderdeel binnen de karatekunst. Op dit karate onderdeel is Karate Instituut Burgos een toonaangevende sportschool in Suriname.

Tien gevorderde kata lopers trainden vier dagen achtereen, drie keer per dag, op verschillende locaties en onder verschillende omstandigheden. De training sessions werden door vier verschillende kata-experts verzorgd. Chief Instructeur Burgos zegt heel tevreden terug te blikken op de geleverde prestaties en inspanning van zijn pupillen en het niveau van de verzorgde trainingen.
Burgos zegt dat het geheel succesvol verliep mede dankzij de grote inzet van ouders, de SKA voorzitter, de Franse gastheren en begeleider/tolk Alain Loe Mi.

Amar Santokhi van K.I.B. meervoudig nationaal kata kampioen, tevens kata bondstrainer, zegt dat de trainingen in belangrijke mate een toegevoegde waarde hadden. Dit is van groot belang voor de voorbereiding op de Caribische karate kampioenschappen die van 11 tot 13 juni in Suriname gehouden worden. Het ligt dan ook in de bedoeling de opgedane ervaring met belanghebbenden te delen, zegt KIB.

Advertentie