starnieuws

Parmessar bij asfaltering weg: Regering werkt nog steeds

23 Apr 2015, 22:33

Het startsein wordt gegeven voor de asfaltering van de Engelbrechtweg, de verbinding met Manjadam. (Foto: Johanna Douglas)
Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) gaf woensdag het startsein voor het asfalteringsproject in het district Commewijne. De eerste laag is aangebracht aan de Engelbrechtweg, die de verbindingsweg is naar Manjadam te Meerzorg. In Commewijne zal het gaan om 9 km weg die geasfalteerd zal worden. Vijf wegen worden aangepakt. De lokale bevolking mocht aangeven welke wegen geasfalteerd moesten worden.

Devika Doekhi, de projectdrager afdeling Wegen van OW, geeft aan dat er veel voorbereidend werk is verricht. De nutsbedrijven EBS en SWM moesten ingeschakeld worden voor het verwijderen van masten en het plaatsen van duikers. Ook de bermen moesten aangepakt worden. Het werk wordt uitgevoerd door NV Baitali.

Parmessar antwoordt op een vraag van Starnieuws dat alle werkzaamheden doorgaan, ook al is de verkiezing haast voor de deur. "Deze regering werkt nog steeds", merkt hij op. Commewijne is een belangrijke schakel in de (Oost-West) verbinding tussen Frans-Guyana en Guyana. "We investeren in de infrastructuur van dit district. Dankzij de Wijdenboschbrug is de ontwikkeling in het district snel toegenomen. Er is nu sprake van overbelasting van de brug, maar de regering is bezig uit te kijken naar de beste en geschikte locatie voor een tweede oeververbinding”, deelt Parmessar mee.

Goed belegd broodje
De bewindsman zegt dat er een periode was van negativisme, geen visie en dat men aangaf dat de bevolking brood met brug zou eten. "Dankzij de brug kunnen de mensen een goed belegd broodje eten. We verarmen de mensen niet, we maken ze juist rijker”. Parmessar deelt mee dat oeververdediging ook aangepakt wordt om de woon- en landbouwgebieden te beschermen.

Districtscommissaris Remy Pollack bedankte de regering voor de aanpak van de infrastructuur. Assembleelid Jenny Warsodikromo (NDP) roept de weggebruikers op om voorzichtigheid te betrachten in het verkeer en vraagt om de wegen netjes te houden.

Op 6 mei 2015 wordt begonnen met de asfaltering van de Brigadeweg. Deze weg is in één van de hoofdwegen van het Militaire project in Commewijne en tevens een verbindingsweg naar Voorburg.

Johanna Douglas

Advertentie