starnieuws

Sadi: Herverdeling inkomsten beste set van de regering

22 Apr 2015, 09:34
Ann Sadi, lijstduwer van de NDP in Commewijne, stelt dat president Desi Bouterse bij zijn inauguratie vijf jaar geleden het volk had beloofd dat er een herverdeling zou plaatsvinden van de inkomsten van het land. ”Deze belofte is niet bij woorden gebleven. Door de herverdeling van de inkomsten zijn dingen zoals: naschoolse opvang, verhoging van ouderdomsvoorziening, kinderbijslag, realisatie van basiszorgverzekering voor elke burger en de verbetering van infrastructuur tot stand gekomen”, zegt Sadi in gesprek met Starnieuws.

Sadi is geboren en getogen in het district Commewijne. Zij zegt daarom precies te weten wat er speelt in alle lagen van de gemeenschap. De NDP-kandidaat wil zich sterk maken voor het onderwijs omdat ze van mening is dat er meer scholengemeenschappen op GLO, VOJ en VOS niveau moeten komen. "Een landbouwschool op lager en middelbaar niveau is ook van belang omdat we steeds zeggen dat ons land de voedselschuur moet worden van de regio. Hiervoor moeten we op zijn minst elk kind een mindshift laten maken, zeker voor wat de landbouw betreft. Schoon drinkwater is een ander nijpend probleem in het district. Elk huishouden heeft recht op helder stromend water uit de kraan.

Nog een punt waarvoor Sadi pleit, is de verbinding tussen Paramaribo en Commewijne. "Het is van belang dat er meerdere verbindingen komen naar Paramaribo. We hebben al een mooie brug, maar die is niet genoeg, dat zien we aan de files elke dag. Een brug van Leonsberg naar Nieuw Amsterdam en een verbinding Tamanredjo naar Laarwijk kunnen helpen deze files op de Wijdenboschbrug te verminderen. Deze brug was een basis want hierdoor hoeven heel veel studerenden niet in een internaat te blijven maar kunnen ze gewoon vanuit hun eigen omgeving elke dag de oversteek doen naar school. Maar het kan nog beter", zegt Sadi.

De kandidaat geeft aan dat ze tijdens de verkiezingen van 2000 op de 3e plaats stond op de lijst van de NDP en dit keer op plek nummer 4. Dit ziet ze niet als een stap terug, maar meer als een uitdaging. Sadi hoopt via voorkeurstemmen binnen te komen.

Priscilla Williams

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April