starnieuws

Percy Sledge is niet meer

14 Apr 2015, 12:30
De zanger van When a Man Loves a Woman is overleden. Percy Sledge is 73 jaar geworden. Hij is vanmorgen overleden in zijn huis in Baton Rouge, Louisiana. Hij leed aan longkanker.

In een interview 1996 is Sledge gevraagd over hoe hij omgaat met zijn wereldwijde faam. Hij antwoordde: “Nou, ik ben het type man dat heel mijn leven altijd hetzelfde is gebleven. Mijn klasgenoten zeggen op onze klasse reünie altijd hetzelfde. Ze konden niet geloven dat ondanks ik een wereld artiest was, ik nog steeds hetzelfde was als toen we samen op school waren. We ontmoeten elkaar om het jaar. Ze hebben allemaal grijs haar. "

Sledge zal voor altijd worden herinnerd voor When a Man Loves a Woman, die voor twee weken prijkte op de Billboard in 1966. Het werd weer uitgebracht in 1987 en schoot meteen naar nummer twee. Toen Michael Bolton het nummer in 1991 nogmaals uitbracht, bereikte het weer de top. Het lied is geplaatst op de 53ste plaats op de Rolling Stone’s lijst van de 500 Greatest Songs of All Time.

Muziekcriticus David Marsh noemde de muziek van Sledge 'Emotionele Klassieken voor romantici van alle leeftijden.’ Ondanks hij het succes van zijn grote hit nooit meer heeft geëvenaard, heeft Sledge bescheiden nummers uitgebracht als Warm and Tender Love en It Tears Me Up. Zijn laatste album was in 2013 ‘The Gospel of Percy Sledge’. Hij heeft in zijn carrière negen albums uitgebracht.

Sledge was sinds 2005 lid van de Rock and Roll Hall of Fame en ook lid van de Delta Music en Louisiana Halls of Fame. De zanger wordt overleefd door zijn vrouw, Rosa Sledge. Het echtpaar trouwde in 1980. Volgens een interview dat Sledge deed met Blues en Soul, heeft hij 12 kinderen, 15 kleinkinderen en een achterkleinkind.

Advertentie