starnieuws

ABOP en NDP domineren AVD

09 Apr 2015, 02:00

NDP en ABOP op het terrein van BVSS. (Foto: Carlos Helberg)


Het opvallende geel en zwart van de ABOP en het paars van de NDP overheersen de Avond Vierdaagse (AVD). Met samen bijkans 4000 lopers zijn deze twee politieke organisaties de twee grootste groepen die meedoen met de wandelmars. Door het grote aantal lopers zijn beide groepen intern verdeeld in verschillende subgroepen. Van jong naar oud, met culture klederdracht of anderen met een speciaal opschrift zoals de brassband van ABOP met een tijgerkop afgebeeld op de truitjes. “Is dit de Tigri Barba Brassband?” vraagt de conferencier nog.

Stephanie Kasketi, lijsttrekker van de ABOP in Wanica, geeft aan dat haar partij meedoet om bovenal sport en beweging te promoten in de samenleving. Het promoten van de partij is een bijkomstigheid. “Wij kennen onze sterkte en als de rest het ziet als een krachtmeting is het mooi meegenomen”, zegt ze aan Starnieuws. De ABOP doet mee met 2000 personen, een grotere groep dan de voorgaande jaren. De organisatie ligt in handen van de partijjongeren. De prominenten zoals partijleider Ronnie Brunswijk, leggen de laatste hand aan de kandidatenlijsten. Kasketi en minister Falisie Pinas die woensdag meeliepen, gingen gelijk na de mars direct naar het partijcentrum om hun bijdrage te leveren.

Bij de paarse partij zijn de prominenten bij de start niet aanwezig. Aangegeven wordt dat die zich mogelijk gaandeweg de loop zullen bijvoegen of op een van de andere dagen zullen meedoen. Ursila Dors, een van de begeleiders en coördinatoren, geeft aan dat de jeugd zich in groten getale heeft aangemeld voor de loop. Zij zullen het netjes en gezellig houden. “Ik denk dat de partij hiermee kan tonen dat de jeugdigen en de vrouwen voor zichzelf kunnen bepalen wat goed is voor dit land”, geeft zij aan. De NDP en ABOP leggen beide de nadruk op het belang van bewegen voor de gezondheid.

Ook de politieke partijen BEP, NPS en Nieuwe Stijl KTPI doen mee aan de AVD.

Carlos Helberg

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March