starnieuws

Achterstand vuilophaal Para wordt aangepakt

25 Mar 2015, 19:00

Districtscommissaris John de la Fuente.
De bewoners van Para hebben de afgelopen week last ondervonden van vuil dat niet op tijd is opgehaald. Zij vinden dat er niet afdoende gereageerd is op dit probleem dat ook onder de aandacht is gebracht van de bestuursdienst. Districtscommissaris (dc) John de la Fuente geeft aan dat dit probleem vanaf maandag zal zijn opgelost. De achterstand komt door technische problemen van twee vuil ophaalvoertuigen.

Vanaf vorig week woensdag was er een achterstand bij het ophalen van vuil. “Ik heb het probleem laat ontdekt, maar daarna heb ik direct een oplossing gezocht”, zegt de dc aan Starnieuws. Normaliter worden er voor de hoofdwegen grote ophaalvoertuigen ingezet, terwijl de zijstraten een kleine krijgen. Dit komt doordat de zijstraten smal zijn. “Ik ontken niet dat er geen achterstand is, maar de bewoners moeten ook rekening houden dat technische problemen zich hebben voorgedaan”, benadrukt De la Fuente.

De dc zegt dat een aannemer is aangetrokken om zijn voertuigen in te zetten voor het ophalen van vuil. In eerste instantie waren pick-ups van het commissariaat ingezet, maar die zijn er eigenlijk voor andere diensten. De la Fuente geeft aan dat Rijsdijk vanmorgen is aangedaan. Ook Kopieweg, Powakka, Redidoti, de oorden en Onverwacht en omgeving wordt aangedaan. De dc doet een beroep op de bewoners om geduld en begrip te tonen.

Adagracia Pawiro

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April