starnieuws

Surpost fraudezaak weer bij rechter Wijnhard

24 Mar 2015, 05:00
Rechter Danielle Karamatali heeft op de rechtszitting van maandag aangegeven dat de Surpostfraudezaak weer door collega Sieglien Wijnhard behandeld zal worden. Deze zaak zal door Wijnhard op de zitting van 30 maart onder de hamer komen. De rechter heeft nu wel de ruimte om deze zaak verder te behandelen.

Rechter Rewita Chatterpal had zaken van Wijnhard overgenomen, maar had de Surpost fraudezaak verwezen naar college Karamatali. Tegen de drie verdachten Godliep, Steve Ravenberg (ex-directieleden) en ex-douaneambtenaar Oemar Kariman zijn straffen geëist van 18, 10 en 6 maanden met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Godliep en Ravenberg zijn op verzoek van hun advocaten, op 3 mei 2012, voorlopig in vrijheid gesteld. Kariman is sinds 7 april 2012 op vrije voeten. De verdachten zaten vanaf medio november in voorarrest.

Het drietal wordt verdacht van verduistering, oplichting, valsheid in geschrifte en overtreding van de wet 'Money Laundering'. Er waren gelden overgemaakt uit het buitenland. De lokale banken hebben de mensen uitbetaald, maar Surpost heeft het geld niet ontvangen.




Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April