starnieuws

'NDP is uitgegroeid tot een beweging'

22 Mar 2015, 03:05

De NDP-massa werd na de inschrijving in partijcentrum Ocer toegesproken. (Foto: René Gompers)


De Nationale Democratische Partij (NDP) vindt dat de politieke organisatie is uitgegroeid tot een beweging. Dit bleek bij de grootse registratie van de paarse partij zaterdag bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Van verschillende kanten kwamen de aanhangers enthousiast, dansend en zingend het terrein van KKF binnen. Partijvoorzitter president Desi Bouterse was duidelijk in de stemming. Na de registratie heeft hij de menigte toegesproken in Ocer en bracht diverse liederen ten gehore.

Hoofdbestuurslid André Misiekaba merkte op dat de beweging niet meer te stuiten is. Hij voorspelde dat de NDP in alle tien districten zal winnen. De andere partijen kunnen doen wat ze willen. Ook vakbondsleider/politicus Ronald Hooghart gaat voor nog vijf. Hij merkte op dat er nog veel werk te verzetten is. Opnieuw benadrukte de voorzitter van de Partij voor Belangenbehartiging en Ontwikkeling (PBO) dat hij dikke vrienden is met de president. De partij van Hooghart gaat onder de vleugels van paars de verkiezingen in.

Bouterse zei dat het land alle Surinamers nodig heeft. Hij benadrukte dat de mens de belangrijkste hulpbron is en centraal staat. Hij beloofde dat er een verandering zal komen. Bouterse zei dat NDP niet alleen groot in aantal is maar ook groot in doen. Hij haalde aan dat er niet genoeg plaatsen zijn op kandidatenlijsten om iedereen te kunnen plaatsen. Hij merkte op dat na de verkiezingen er meer dan drie honderd posten zijn, die ingevuld moeten worden. De partijvoorzitter vroeg zijn achterban om geen tijd te verliezen door met elkaar te vechten over posities. Hij zei dat samen met de partners een gezamenlijke missie moet worden gevoerd. De NDP-voorzitter zei dat heel hard gewerkt moet worden naar de verkiezingen toe. De sfeer in Ocer zat er goed in.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April