starnieuws

Slachtoffer gehoord in zaak Thakoerdien

24 Feb 2015, 08:00
Rechter Danielle Karamatali heeft op de rechtszitting van maandag het slachtoffer als getuige gehoord tegen de ondernemer Ewald Thakoerdien die verdacht wordt van mishandeling en bedreiging. Het slachtoffer is lasser van beroep en werd op 10 mei van het afgelopen jaar opgehaald door twee werknemers van de verdachte. Hij zou laswerk moeten verrichten op Lelydorp. Het slachtoffer werd gebracht naar de woning van de verdachte aan de Welgedacht A-weg.

Toen het slachtoffer opmerkte dat hij naar Lelydorp moest gaan, werd hem voorgehouden dat de verdachte hem voor een gesprek nodig had. Bij Thakoerdien aangekomen werd hem gevraagd waarmee hij bezig was. Het slachtoffer had als getuige opgetreden bij het huwelijk van de zoon van Thakoerdien en dat vond hij niet goed. Hij merkte toen op dat hij de vader is en dat hij dat moest doen. Het slachtoffer werd daarna geslagen en mishandeld door de twee werknemers. Zijn twee voorste tanden zitten los en hij had buikpijn. Op dat moment waren er vijf personen aanwezig.

Daarna moest het slachtoffer een zwager van Thakoerdien bellen en hem vragen om te komen bij een zandput. Hij moest liegen over problemen met de accu van zijn auto. Toen de zwager belde gaf het slachtoffer met opzet een verkeerd adres op. De man verscheen niet op de zandput. Intussen kwam zijn vrouw erachter wat er gaande was en zij schakelde de politie in. In opdracht van Thakoerdien moesten de werknemers van locatie veranderen. Onderweg, weer aan de Welgedacht A- weg, zag hij de politie en hij merkte op dat de werknemers angstig deden bij het zien van de politie. Hij sprong toen uit het voertuig en kwam zo in handen van de politie.

Het slachtoffer verklaarde dat na de mishandeling hij nog dreigtelefoontjes kreeg. Er werd met een privénummer gebeld. Hij werd zo angstig hiervan dat hij vier weken lang met zijn vrouw en kinderen in een appartement verbleef. Op 23 maart zal Karamatali twee andere getuigen horen in deze zaak.

Advertentie

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April