starnieuws

Minister Leilis praat met Bond van Leraren

18 Feb 2015, 06:00

Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken.
Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de Bond van Leraren (BvL) voor vandaag uitgenodigd voor een gesprek. Hoewel het onderwerp van de bespreking niet is genoemd, gaat bondsvoorzitter Wilgo Valies ervan uit dat er zal worden gesproken over de herwaardering van leraren. Hierover is al een brief gedeponeerd bij de president. De vakbond is al langer dan twee jaar bezig met positieverbetering voor de doelgroep.

Het BvL-bestuur heeft dinsdag de shopstewards geïnformeerd over de ontstane situatie. De shopstewards op hun beurt hebben de gevoelens vanuit het veld gedeeld met het bestuur. “Er mag worden gesteld dat de leraren niet langer tegen deze situatie willen aankijken en hopen dat er vandaag resultaat uit de bus komt”, verwoordt de vakbondsman de verkregen informatie. Zelfs het bestuur wordt door de leraren kwalijk genomen dat hij de overheid zoveel tijd geeft. Valies hoopt niet dat de situatie escaleert. “Het bestuur doet er alles aan dat zulks niet gebeurt.”

Leraren hebben zich positief opgesteld en de vakbondsman hoopt dat er een oplossing komt naar tevredenheid. “We moeten spoedig resultaat boeken vooral met het oog op de aanstaande verkiezingen.” Hij verwacht dat als de echte politieke drukte begint en er geen oplossing is, het dan een moeilijke situatie wordt. “Als het werk wordt neergelegd dan is het net iets teveel geworden voor de leraren, want het geduld raakt op”, meent de vakbondsvoorzitter. Na de bijeenkomst met minister Leilis wordt een dag geprikt om de leden te informeren.

Advertentie

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April