starnieuws

Onderdirecteur Havo 2 gehoord in strafzaak

05 Feb 2015, 06:00
Onderdirecteur S.S. van Havo 2 is op de rechtszitting van woensdag door rechter Cynthia Valstein-Montnor gehoord in een strafzaak, waarbij de directeur J.V. van deze school cheques heeft vervalst. De verdachte vervalste vier cheques en heeft SRD 56.500 gelicht van de bank. De getuige S.S. ontdekte dat de cheques vervalst waren. Ook was er SRD 17.000 van de school buitgemaakt. Het vermoeden bestaat dat SRD 73.500 verduisterd is door J.V.

S.S. had mede tekeningsbevoegdheid. Zij kwam tot de ontdekking dat haar handtekening vervalst was om geld te lichten van de bank. De handtekeningen op deze vier cheques waren nagebootst en waren respectievelijk ter waarde van SRD 25.000, SRD 20.000, SRD 8.000 en SRD 3.500. In de eerste instantie had de verdachte verklaard dat de onderdirecteur meegetekend had. Volgens de getuige heeft de directeur dit uit angst gedaan, omdat zij daarna wel bekende. De onderdirecteur kan niet aangeven hoeveel van het geld voor de school gebruikt is. De verificatiecommissie van de school, bestaande uit leraren economie, hebben geen verslag over het financieel gedeelte uitgebracht.

De onderdirecteur verklaarde dat zij geen goede werkrelatie had met de directeur, de verdachte. In februari van het afgelopen jaar moest er een motivatiedag georganiseerd worden voor de scholieren. Toen bleek dat veel scholieren hadden aangegeven dat zij niet zouden opdagen, verweet de directeur S.S. dat zij de motivatiedag niet goed gepromoot had. Zij werd door de directeur niet meer betrokken bij vergaderingen.

De verdachte zei dat zij de onderdirecteur nooit heeft uitgesloten bij besprekingen. Integendeel zou zij S.S. voorgehouden hebben dat de deur altijd voor haar openstaat. De getuige verklaarde dat zij niet op de hoogte was van de financiële nood van de directeur. Ook zag zij geen bankafschriften en bonnen, terwijl die in de kast van de directeur waren. De verdachte gaf aan dat zij de bonnen afgegeven had bij de afdeling Agenda bij de directeur van Onderwijs. Op 1 april willen de raadslieden Oscar Koulen en Irene Lalji de huidige directeur, de directeur van Onderwijs en een lid van de verificatiecommissie van de school horen.

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April