starnieuws

Jessurun: Het einde van deze regering is nabij

25 Jan 2015, 08:00

Winston Jessurun, voorzitter van DA91 (foto: René Gompers)
Winston Jessurun, voorzitter van DA91, heeft geen goed woord over voor het beleid van de regering. Hij beloofde de massa van V7, in het hoofdkwartier van de VHP zaterdag, dat het einde van deze regering nabij is. Over vier maanden is vijf jaar corruptief wanbeleid volgens hem voorbij. "Dan zijn wij af van de mooie praatjes en projecten. Het geld is alleen in de zakken van de opdrachtgevers en uitvoerders gegaan", stelde de politicus.

Jessurun vroeg waar de 20.000 huizen zijn gebleven, de highway, diepzeehaven, het Wanicaziekenhuis, de graanschuur en de cassavefabriek. Wat is er gebeurd met de monetaire stabiliteit. Volgens de voorzitter van DA91 is het volk getrakteerd op devaluatie, geldontwaarding, verhoging van benzine, corruptie en inmenging in het rechtsproces door de amnestiewet. Jessurun zei dat V7 een eind zal maken aan de corruptie en het wanbeleid. Hij merkte op dat V7 staat voor victory, vooruitgang, veiligheid, voorspoed, vrede en verandering. Intimidatie, rancune, fufuru worden niet met een v geschreven. "Wel vaarwel regering Bouterse/Ameerali. Er komt weer een integer beleid en deskundig bestuur", zei Jessurun. Hij merkte op dat er geen regeringsleiders zullen komen die gezocht worden door Interpol. Geen gangsters in de politiek.

De politicus legde uit waarom de brug over de Marowijnerivier niet komt. Volgens hem is de vraag wie deze brug zou openen, wie gaat het lintje knippen, want beide coalitieleiders worden gezocht door Interpol. Jessurun merkte op dat als er minder corruptie was, zou er genoeg babyvoeding gekocht kunnen worden, de gezondheidszorg zou beter zijn. Hetzelfde geldt voor studiefaciliteiten en huisvesting voor studenten. Met de treinverbinding van 130 miljoen euro om schoolkinderen naar Paramaribo te vervoeren, zouden heel wat scholen in Para gebouwd kunnen worden.

Jessurun merkte op dat intussen "ons geld minder waard is". Toen deze regering aantrad, was US$ 1 SRD 2.80 waard. Nu is volgens hem de koers naar SRD 3.70 "als je de dollars kan vinden. Hij haalde aan dat president Desi Bouterse op elke meeting zegt dat armoede de enige vijand is. Het sociaal contract dat gesloten is met de sociale wetten, heeft de bevolking volgens Jessurun armer gemaakt. De politicus stelde dat in 2010 veel kiezers die voor het eerst naar de stembus gegaan zijn, deze regering het voordeel van de twijfel hebben gegeven. Bij deze verkiezing moet de vergissing niet worden begaan, zei Jessurun, want een vos verliest zijn wilde haren, maar zijn streken niet. In de oppositiebanken kunnen de huidige regeerders niet veel kwaad doen.

Advertentie