starnieuws

Pollack houdt van Bouterse en is nu NDP'er

18 Jan 2015, 01:00

Districtscommissaris Remy Pollack is zaterdag van NPS formeel overgestapt naar de NDP. (Foto: René Gompers)
De 'lobi obia' van president tevens NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft gewerkt op districtscommissaris (dc) Remy Pollack van Commewijne. Hij heeft eerst zijn functie als secretaris van de NPS neergelegd om dc te kunnen worden. Nu heeft hij zijn lidmaatschap van de groene partij opgezegd, want hij kan Bouterse niet bestrijden in het veld, terwijl hij zo een goede samenwerking met hem heeft als dc. "Yu lob' Pollack en Pollack lob' yu. Mi o join a kill. Ik heb geen andere keus dan te zeggen: Ik Remy Wilgo Pollack ben NDP'er." Hij zei dat geen enkele NPS'er zou geloven dat hij de partij zou verlaten, maar nu horen zij het officieel.
(Bekijk video van zijn optreden.)


Bouterse is onder de indruk van het werk dat Pollack als dc vanaf juni vorig jaar heeft gedaan. Hij noemde hem zelfs 'kleine Pengel'. Pollack blijkt de hoofdorganisator te zijn van de bijeenkomst van zaterdagavond, waar hij een grote menigte op de been heeft weten te brengen. Bouterse illustreerde dat Pollack als een groene pommerak begon te werken met hem. Maar de onzichtbare hand heeft gewerkt. Door het intensieve contact in het werk, begon Pollack lichtroze te worden, totdat hij licht paars werd. Nu is de pommerak volgens Bouterse donkerpaars, zo mooi om op te eten. De partijleider stelde de dc voor als nieuw lid van de NDP. Pollack was tijdens de vorige verkiezing namens de NPS op de kandidatenlijst van het Nieuw Front in Commewijne. Hij behaalde ruim 2100 stemmen.

Bouwrijpe kavels
Pollack merkte op dat er hard gewerkt is in de afgelopen zes maanden. Er is volgens hem duidelijk een verschil te merken met de periode vóór hem. Diverse straten van Commewijne zijn aangepakt en rioleringen zijn opgehaald. De straten en erven gaan niet meer onder water, zei hij. Hij is 23 jaar in Commewijne en zegt te weten wat de samenleving nodig heeft. Pollack meent dat drie van de vier zetels van Commewijne kunnen worden binnengehaald op 25 mei. Zelfs de vierde zetel erbij, is volgens hem mogelijk.

Woningnood is een van de grootste problemen in Commewijne. Hij heeft een stuk terrein van 400 ha kunnen lokaliseren voor landbouw. Dit wordt al ontbost en zal plantklaar worden gemaakt. Er is ook 46 ha elders vrij domeingrond, die verkaveld zal worden. De aannemer vroeg SRD 5.690.000 voor de ontbossing. Dit plan heeft Pollack besproken met de president. De mensen die in aanmerking komen voor een kavel zouden SRD 7630 moeten betalen. Dit bedrag is te hoog, want het gaat om grond voor mensen die arm zijn. "Gi poti sma". Uiteindelijk heeft de aannemer besloten de 750 kavels klaar te maken voor SRD 4200 per stuk. Om een tweekamerwoning op te zetten, is SRD 53.500 nodig. De mensen kunnen per maand SRD 350 betalen om de woning te kunnen bouwen. Pollack riep zijn gehoor op om het besluit te nemen of hij na 25 mei dc zal blijven. In dit geval moeten de kiezers deze regering en daarmee hem, nóg vijf jaar geven.

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April