starnieuws

Hevige rukwind richt ravage aan in dorp Manja Bong

12 Jan 2015, 16:00

Kapitein Thomas Joekoe zegt dat de rukwinden veel schade hebben veroorzaakt in het dorp Manja Bong.
In het dorp Manja Bong aan de Cotticarivier in Marowijne heeft de vorige week een hevige rukwind gewoed. Ruim twintig onderkomens hebben hieronder geleden. Daken zijn meters weggewaaid, bomen zijn weggerukt en elektrische masten zijn omgevallen. Een team van het ministerie van Regionale Ontwikkeling is bezig de schade op te nemen.

Niemand is gewond geraakt, maar de materiële schade is groot. Afgelopen zaterdag is er een delegatie van Regionale Ontwikkeling in het dorp geweest, samen met een bestuursopzichter. Het schaderapport is vandaag afgegeven aan het ministerie. Op basis hiervan zullen verdere stappen worden ondernomen.

Een dorpeling vertelt dat zij verrast waren door het natuurgeweld. Hevige rukwinden raasden langer dan een halfuur door het dorp, gevolgd door een zware regenbui. De mensen hebben angstige momenten beleefd. Het dorp is even voorbij Ricanau Mofo. Kapitein Thomas Joekoe, wiens woning ook is beschadigd, hoopt dat er snel hulp wordt geboden. De meeste mensen waren naar hun kostgrondje, waardoor zij de rukwinden niet hebben meegemaakt, zegt hij. De materiële schade is aanzienlijk, bevestigt hij.

Ala-D Media

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April