starnieuws

'Binnenkort ondertekening contract Wanica beddenhuizen'

22 Dec 2014, 06:00

De fundering voor de beddenhuizen en verpleeghuis voor het Medisch Centrum Wanica is reeds gestort.
Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) antwoordt op vragen van Starnieuws dat het contract met Surinam Road & Civil Technical Company NV (SRCC), een bedrijf van Rudisa holding, voor de bouw van de beddenhuizen en het verpleeghuis binnenkort wordt getekend. "Wij zijn bezig de puntjes op de i te zetten", deelt Parmessar mee.

SRCC is zaterdag begonnen met het storten van de 360 kubieke meter betonnen funderingsconstructie. Het toezicht op dit project zal worden uitgevoerd door OW. De bewindsman zegt dat er genoeg kader in huis is om de directievoering zelf ter hand te nemen. OW heeft diverse projecten reeds begeleid.

Parmessar benadrukt dat het ziekenhuis Wanica gebouwd zal worden door de Volksrepubliek China. SRCC is bezig met het gedeelte dat Suriname moet uitvoeren. De minister merkt op dat er daarover geen misverstanden moet bestaan. Het startsein voor de bouw is namens president Desi Bouterse gegeven door Parmessar en zijn collega Michel Blokland van Volksgezondheid op 16 november. Hoewel SRCC als laagste inschrijver de gunning heeft gekregen, is het contract nog niet getekend. Toch heeft het bedrijf besloten om te beginnen met de fundering.

Advertentie