starnieuws

Waaldijk onderscheiden door staatshoofd Bouterse

13 Dec 2014, 11:50

President Desi Bouterse geeft Marc Waaldijk, directeur Staatsolie een stevige brasa.
Staatshoofd Desi Bouterse heeft algemeen directeur van Staatsolie, Marc Waaldijk, verrast door hem vandaag te benoemen tot drager van Groot Lint in de Ere Orde van de Gele Ster van de Republiek Suriname. Het staatshoofd doorbrak het protocol en onderbrak zijn toespraak. Terwijl live muziek werd gespeeld, trok Bouterse zich terug om zijn sjerp om te doen en de officiële handeling verrichten.

Bouterse heeft vandaag, op de 34ste verjaardag van Staatsolie, de uitgebreide raffinaderij van Staatsolie in werking gesteld te Tout Lui Faut. Hij onthulde een plaquette. Hierna werd de Saramacca crude oil in de raffinaderij gepompt voor de eerste verwerking. In maart zal Staatsolie gasoline voor de lokale markt produceren. Hiermee kan 80 procent van de markt voorzien worden, waarbij het land US$ 200 miljoen op jaarbasis zal besparen.

De enorme mijlpaal die is bereikt, is mogelijk geworden door werk van 1600 Surinamers en 800 buitenlanders. Volgens Rudolf Elias, projectdrager en aankomend directeur van Staatsolie, hebben 25 nationaliteiten aan de complexe technologisch hoogwaardige raffinaderij gewerkt. Uit de hele wereld is materiaal naar Suriname verscheept om het gigantische project mogelijk te maken. In de afgelopen vijftig jaren is er zo een groot project niet gerealiseerd in Suriname, zei Waaldijk.

De president en alle sprekers wezen op teamwork voor de realisatie van dit project. Bouterse merkte op dat hij aan het gezicht van Waaldijk kan zien dat hij niet zo blij is met de onderscheiding omdat het om teamwork gaat. Waaldijk zei zeer vereerd te zijn met de onderscheiding. Hij draagt deze onderscheiding gelijk over aan Staatsolie.

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April