starnieuws

Eerste ‘Water Award’ voor Santusha Mahabier

13 Dec 2014, 20:00

Santusha Mahabier krijgt haar prijs van Manodj Parsan van Verzekeringsmaatschappij Fatum. (Foto: Raoul Lith)
Santusha Mahabier heeft als eerste de‘Water Award’ ontvangen voor haar afstudeeronderzoek aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Ze heeft haar prijs uitgereikt gekregen tijdens de viering van het tweejarig bestaan van het Waterforum Suriname in Suralco Corner House.

De Award is vernoemd naar Erwin Tsai Meu Chong, omdat hij volgens het forum de guru was op het gebied van waterbeheer in Suriname. De prijs moet anderen stimuleren om ook hun niveau op te trekken. Het Water Forum staat voor het bevorderen van duurzaam water beheer, zegt voorzitter Manodj Hindori. “Wat we doen, willen we zo goed doen dat de generaties die na ons zullen komen profijt hebben van het verantwoord beleid dat we hebben ontwikkeld.” Hij wijst erop dat het waterforum Suriname een netwerk is van waterprofessionals. “De passie voor water druipt ervan af als we het erover hebben. Het is een forum om de verschillende aspecten van water te bespreken.”

Mahabier is trots op haar prijs. “Het is een heel bijzonder gevoel. Het is mijn eerste award in mijn leven, dus het is een eer voor me.” Zij vertelt dat haar verslag gaat over ‘Het initiatief om normen voor fysische en chemische parameters voor de waterkwaliteit in Suriname te vestigen’. Het is een eerste aanzet.

Het Award vertegenwoordigt een bedrag van SRD 3.000,- en zal jaarlijks op 12 december worden uitgereikt. Studenten met de beste afstudeerverslagpresentatie op het gebied van water komen in aanmerking voor de prijs. Verzekeringsmaatschappij Fatum zal de eerste drie Awards sponsoren. Om in aanmerking te komen, moeten de studenten minimaal een acht behalen voor hun scriptie. Hindori geeft aan dat het niveau ook hoog wordt gehouden.


Raoul Lith

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April