starnieuws

Suralco krijgt nieuwe supervisor door ontslag Paolucci

13 Dec 2014, 00:00

Aquilino Paolucci verlaat Alcoa
De Braziliaan Aquilino Paolucci, regionale president van Alcoa voor Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied, gaat officieel per 1 januari met ontslag. Hij heeft deze functie niet eens een jaar vervuld. Suralco viel onder directe leiding van Paolucci. De CEO van de multinational, Klaus Kleinfeld, heeft intussen Suralco geïnformeerd over het ontslag van de Braziliaan. Zijn functie wordt reeds waargenomen door Ricardo Sayao, die de vicepresident is voor Latijns Amerika en Caribisch Gebied. Hij volgt Paolucci op.

Kleinfeld deelt mee dat Sayao, die in 1995 in dienst trad van Alcoa, volledig op de hoogte is van de gang van zaken en rechtstreeks aan hem zal rapporteren. De wijziging in de hoogste leiding van Alcoa voor deze regio komt midden in de onderhandeling die een presidentiële commissie voert met Alcoa over de positie van Suralco. De optie om het bauxietbedrijf over te nemen, heeft Suriname afgewezen omdat dit economisch niet aantrekkelijk is. Er wordt nog verder onderhandeld over de toekomst van Alcoa in Suriname, waar de Brokopondo-overeenkomst deel van uitmaakt. Starnieuws verneemt dat er ook een interne reorganisatie komt binnen Alcoa, waardoor Suralco niet meer aan Brazilië maar aan de leiding in Australië zal rapporteren.

Paolucci werd door Alcoa in maart dit jaar benoemd in deze topfunctie. Daarvoor rapporteerde Suralco aan topman Franklin Feder die met pensioen ging. Daarna nam Marcos Ramos van hem over. Hij verliet Alcoa eveneens en Kleinfeld stelde dat Paoulucci gekwalificeerd is voor het regionale leiderschap van Alcoa in Latijns-Amerika. In zijn laatste tien jaren heeft Paolucci belangrijke rollen vervuld die hem moesten voorbereiden op deze functie. Paolucci heeft ook de onderhandelingen gevoerd met Newmont om de aandelen van de Alcoa in de Surgold-joint-venture over te nemen. Newmont had eerder 80% van de aandelen en Alcoa 20% in de joint-venture. Alcoa heeft al zijn aandelen in deze joint-venture verkocht aan Newmont, zodat deze nu 100% aandeelhouder is van Surgold. Intussen neemt Suriname via Staatsolie voor 25% deel in de Merian goudmijn.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April