starnieuws

Samenwerkende partijen overtuigd van verkiezingswinst

07 Dec 2014, 00:00

Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo. (Foto: René Gompers)
De zeven samenwerkende politieke partijen hebben op de feestvergadering van Pertjajah Luhur (PL) zaterdagavond gesteld dat het regeringsbeleid moet worden omgebogen. Daarom zullen zij er alles aan doen om de verkiezingen te winnen. Zij zijn overtuigd van de verkiezingswinst. De basis is volgens de leiders van de partijen gelegd door overeenstemming te bereiken over de verdeling van de posities op regionaal niveau.

Op de vergadering van PL waren afwezig VHP-voorzitter Chan Santokhi die vertegenwoordigd werd door ondervoorzitter Mahinder Rathipal, KTPI-voorzitter Willy Soemita, werd vertegenwoordigd door ondervoorzitter Rudolf Partoredjo en Winston Jessurun van DA91 door SPA-voorzitter Guno Castelen. Zij brachten net als NPS-voorzitter Gregory Rusland en BEP-leider Celsius Waterberg een felicitatieboodschap over. Diverse sprekers prezen de voorzitter van PL, Paul Somohardjo, voor zijn politieke carrière die in de jaren zeventig in de NPS begon. PL is zestien jaar, maar Somohardjo is al jaren actief in de politiek. Ook tijdens de onderhandeling tijdens de verdeling van de posities op regionaal niveau, heeft Somohardjo het grotere belang doen prevaleren.

De PL-voorzitter benadrukte dat hij geen beter cadeau had kunnen krijgen dan de ondertekening van de overeenkomst. "Dit velletje papier is meer dan een miljoen waard" zei hij, de overeenkomst die de zeven partijen hebben getekend, tonend. Somohardjo zei dat in de zeven partijen alle bevolkingsgroepen goed vertegenwoordigd zijn. Volgens hem wil niet alleen Suriname, maar de hele wereld dat "deze machtige combinatie" de verkiezingen wint.

Advertentie