starnieuws

Yaël Touw Ngie Tjouw haalt brons binnen voor Suriname

06 Dec 2014, 10:00

Yaël Touw Ngie Tjouw
Yaël Touw Ngie Tjouw heeft op de Consude Games een bronzen medaille binnengehaald voor Suriname. Hij noteerde een tijd van 1:01.20 op de 100 meter vlinderslag.

Touw Njie Touw had niet verwacht dat hij in de prijzen zou vallen, maar hij heeft zich zoals elke wedstrijd ingezet voor het resultaat. Na de wedstrijd heeft hij vol blijdschap zijn medaille in ontvangst genomen en met trots de Surinaamse vlag hoog gehouden.

De andere zwemmers hebben geen eremetaal kunnen winnen, aangezien de zenuwen een grote rol hebben gespeeld, meldt het ministerie van Sport- en Jeugdzaken vanuit Brazilië. Gisteren is afgeweken van het programma door time finals te zwemmen in plaats van de series en finales. De reden hiertoe was het laat arriveren van Venezuela vanwege de vliegverbinding.

De openingsceremonie werd gehouden in de Gymnasio Deportes Constancia Vieira zonder de zwemmers, omdat op dat tijdstip de wedstrijden werden gehouden. De presentatie van de vlaggen van deelnemende landen had een plechtig verloop. De voorzitter van het organiserend comité Antonio Hora Filho en andere sprekers wezen op het belang om de schooljeugd bij elkaar te brengen, waarbij het niet alleen om sport gaat, maar ook om de culturele uitwisseling en de integratie van de regio. De Surinaamse selecties komen vandaag weer in actie met basketbal, tafeltennis, futsal, zwemmen, schaken en judo.

Advertentie