starnieuws

Suriname draagt voorzitterschap Unasur over

04 Dec 2014, 12:00

De Raad van Afgevaardigden van de Unasur-lidlanden bijeen voorafgaand aan de overdracht van het voorzitterschap van deze organisatie. (Foto: min. Buza)
Suriname draagt vandaag het voorzitterschap van de Unasur over aan Uruguay. De overdracht heeft plaatsgevonden in Guayaquil, Ecuador.

In het verlengde van de overdracht wordt morgen het nieuwe hoofdgebouw van het Unasur Algemeen Secretariaat in Ecuador, Quito in gebruik genomen. Het nieuw hoofdgebouw is vernoemd naar de overleden ex-president van Argentinië, Nestor Kirchner, van wie morgen ook een borstbeeld wordt onthuld.

Surinames ambassadeur Ike Antonius zegt dat er ook een buitengewone vergadering van de Raad van Afgevaardigden zal worden gehouden. Met deze bijeenkomst wordt beoogd de beraadslaging af te ronden over substantiële zaken die de Raad van ministers van Buitenlandse Zaken en de staatshoofden van de Unasur-lidlanden kan goedkeuren.

President Desi Bouterse zal tijdens de Buitengewone Unasur-vergadering van staatshoofden en regeringsleiders verslag doen over de bereikte resultaten gedurende het voorzitterschap van Suriname in de periode 30 augustus 2013 tot 4 december 2014.

Advertentie