starnieuws

Minister Adhin gastspreker op Wereld Hindoe Congres

27 Nov 2014, 12:00

Minister Ashwin Adhin op bezoek bij de minister van State Overseas Indian Affairs. Op de achtergrond ambassadeur Aashna Kanhai. (Foto: Ambassade Suriname in India)
Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft een druk werkprogramma afgewerkt in India. De diaspora-gedachte en het beleid daartoe vormden de rode draad in zijn werkbezoeken.

Met de Indian Council for International Cooperation heeft hij een interactieve sessie gehad. Deze raad is een niet gouvernementele organisatie die de Indiase regering adviseert en ondersteunt in het uit te voeren beleid naar de Indiase Diaspora-gemeenschap over de hele wereld. Minister Adhin heeft met het publiek van gedachten gewisseld over het diasporabeleid van Suriname naar India toe.

Om mogelijkheden te creëren voor Surinamers om aan de Indira Gandhi National Open University te kunnen studeren, is er via de Surinaamse ambassade in India een concept intentieverklaring aangeboden. Minister Adhin was gastspreker op de Hindu Political Conference, als onderdeel van het World Hindu Congress. De bewindsman heeft de participanten gewezen op drie uitdagingen voor beleid. Hij noemde de geopolitieke benadering van de ‘hindoe’ en vindt dat er structuur moet worden gegeven aan de bijdrage van de universele hindoe-leer aan de politiek. Adhin vindt dat de hindoe-leer tegenover beleid moet afstappen van de gedachte waarin handelen reactief is. Er moet sprake zijn van “support en uphold.” Het wereldcongres in gehouden van 21 tot en met 23 november in New Delhi.

De bewindsman heeft zijn bezoek aan India afgesloten met een ontmoeting met de Indiase minister van Spoorwegen. Hij is tijdens zijn bezoeken vergezeld door Surinames ambassadeur in India, Aashna Kanhai.

Advertentie

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April