starnieuws

Villa Zapakara viert vijfde verjaardag

27 Nov 2014, 04:00

Kinderen genieten van een feestje bij Villa Zapakara.
Het kindermuseum Villa Zapakara viert vandaag zijn vijfde verjaardag. Deze nieuwe mijlpaal wordt gevierd met de school die op deze dag een bezoek brengt aan het museum. Morgen zal Villa Zapakara de sponsoren in het zonnetje zetten. Dit wordt gedaan met een bijzondere tour die door kinderen wordt verzorgd. Er wordt ook een kunstwerk gemaakt door kinderen onder leiding van Edke (Miguel Keerveld). De Nederlandse ambassadeur, Ernst Noorman, zal op deze avond de aanwezigen toespreken.

Op zaterdag is er een event waar 60 kinderen voor uitgenodigd zijn. Een deel komt van het Parelhuis, verder regelmatige bezoekers en de rest heeft gereageerd via Facebook. De kinderen zullen in toerbeurten meedoen aan verschillende workshops, meldt Villa Zapakara.

Tevreden met resultaat
Dakaya Lenz, inhoudelijk directeur van Villa Zapakara, kijkt met trots terug op de afgelopen vijf jaar. ‘De kinderen hebben kunnen reizen van Ghana naar Mumbai, naar China en bij de volgende tentoonstelling zullen ze naar Brazilië gaan’.
Bij de huidige tentoonstelling ‘De Qi van China’ kunnen kinderen zich in anderhalf uur verplaatsen in de dagelijkse omgeving van hun leeftijdsgenoten in China. De opzet is dat ze hun eigen ‘Qi’ ontdekken. Ze halen nieuwe kracht en inspiratie uit het zelf vervaardigen van paraplu’s in een speciale fabriek, maken een sprong op het Qi-kussen en bezoeken het theehuis om volgens de eeuwenoude Chinese traditie thee te bereiden en te drinken.

Aan het eind van elke tentoonstelling volgt een climax. Dan gaat elke bezoeker aan tafel in het Chinese restaurant 'Draak in de wolken'. Na afloop krijgen de kinderen een Qi-diploma, omdat zij tijdens de tentoonstelling Qi hebben verzameld. Dit certificaat mogen zij in de klas een plekje geven.
Op zaterdagen kunnen kinderen ook buiten schooltijd in het kindermuseum terecht voor de ‘Qi van China’-tentoonstelling en verschillende Chinese workshops. Op doordeweekse dagen biedt Villa Zapakara ‘s middags naschoolse opvang.

Advertentie

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April