starnieuws

Srefidensi Chess Celebration zorgt voor verrassingen

24 Nov 2014, 17:00

Topwedstrijd tijdens de 6e ronde in de Master Class tussen IM Nestor Velez Betancourt (Cuba) en GM Sipke Ernst (Nederland).
De verrassingen en spanning blijven niet uit bij de tweede editie van de Srefidensi Chess Celebration. Het internationaal schaakevenement is in twee klassen opgedeeld. De talentvolle Cedric Prade die momenteel op een gedeelde eerste plaats staat in de Openklasse, weet steeds voor sensatie te zorgen. Prade heeft het klaargespeeld om in de tweede én in de vijfde ronde te winnen van respectievelijk Frank Sears uit Trinidad & Tobago en Sherman Maduro van Curaçao. Beide tegenstanders van Prade beschikken over de titel Candidate Master (CM).

Prade deelt de eerste plaats in de Openklasse samen met de u-14 jeugdkampioen Pierre Chang en de Cubaanse schaaktrainer Jose Valdivia. De kopgroep wordt op de voet gevolgd door CM Jimmy Izijk (Curaçao), Gerrit Amatdarso, Shatish Lautan, Rosangela Dos Ramos en Frank Sears.

Master Class
In de Master Class wordt er hard gestreden door de 16 schaaktoppers. Suriname is met 5 schakers vertegenwoordigd in deze klasse. Verder doen ook mee schaakmeesters uit Cuba, Nederland, Venezuela, Mongolië, Israël, Trinidad & Tobago en Jamaica. Zondag werden er in deze klasse twee rondes afgewerkt. Jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe wist in de ochtendronde te winnen van Internationaal Meester (IM) Ariel Gonzalez Marichal uit Venezuela. Grootmeester (GM) Alon Greenfeld uit Israël gaat met 5 punten ongeslagen aan kop in deze klasse. Hij zal in de 7e ronde uitkomen tegen IM Nestor Velez Betancourt uit Cuba. Verder zal er een Surinaamse derby worden afgewerkt tussen Nationaal kampioen Romario Sanches en kersverse Fidemeester (FM) Viresh Giasi.

De laatste ronde zal op Onafhankelijkheidsdag worden afgewerkt in de ballroom van Hotel Krasnapolsky. Na de laatste ronde houdt de Surinaamse Schaakbond een Snelschaaktoernooi, waarbij deelnemers van beide klassen in een grote groep tegen elkaar kunnen uitkomen. Na dit toernooi vindt de prijsuitreiking plaats. De volgende dag vertrekt de Surinaamse Schaakbond met een delegatie naar Guyana voor deelname aan de Umada Cup.

Top 3 Open Class:
1. Cedric Prade – 4.5 pt. (Suriname)
2. Jose Valdivia – 4.5 pt. (Cuba)
3. Pierre Chang – 4.5 pt. (Suriname)

Top 5 Master Class:

1. GM Alon Greenfeld - 5 pt. (Israël)
2. GM Sipke Ernst - 4.5 pt. (Nederland)
3. IM Jorden van Foreest - 4 pt. (Nederland)
4. FM Ryan Harper - 4 pt. (Trinidad & Tobago)
5. IM Nestor Velez Betancourt - 3.5 pt (Cuba)

Advertentie

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April