starnieuws

Know India programma nog open voor Surinamers

19 Nov 2014, 17:00
Surinamers van Indiase origine tussen 18 en 26 jaar, kunnen nog deelnemen in het Know India Programma (KIP). India heeft de deadline voor de 30ste en 31ste KIP verlengd met enkele dagen. “Het programma staat open voor alle studerenden jongeren in Indiase diaspora tot vier generaties terug”, zegt Mani Alagappa, tweede secretaris op de Indiase ambassade te Paramaribo.

Beide programma’s worden ditmaal in de Indiase deelstaat Gujarat gehouden. Het doel is om jongeren kennis te laten maken met India en wat het land heeft te bieden. Zo zijn er oriëntatie bezoeken op het gebied van cultuur, sport, bedrijven en interactieve sessies op Indiase universiteiten en hogescholen. “Er wordt met name gewezen op verdere studie perspectieven in India.” Volgens Alagappa is er geen maximum aantal voor deelname. Aan het laatste KIP hebben vijf Surinaamse jongeren deelgenomen.

Volgens de KIP-richtlijnen mag de persoon nooit eerder naar India zijn afgereisd, “dus niet als toerist of onder een Indiaas gerelateerd overheidsprogramma”. Verder betalen personen wel zelf voor hun ticket, en krijgen zij bij terugkeer in Paramaribo 90 procent van het ticketgeld terug. Zij moeten wel aantonen dat zij voor de goedkoopste route hebben gekozen in economie klasse, hun KIP-certificaat overleggen en een kort verslagje over hun reis indienen. Alle overige kosten zijn voor de Indiase overheid.

De ambassade wijst erop dat het ministerie voor overzeese Indiase aangelegenheden ook nog studiebeurzen beschikbaar stelt voor Surinaamse studerenden jongeren in Indiase diaspora, zoals het Scholarship Programme for Diaspora Children (SPDC). De 30ste KIP is van 23 december tot 12 januari 2015 en de 31ste is van 2 januari tot 22 januari 2015. De deadlines zijn respectievelijk 25 en 30 november 2014. Voor meer informatie en aanmeldingen verwijst de Ambassade naar haar website. Personen kunnen zich ook telefonisch laten informeren via de missie.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April