starnieuws

Viresh Giasi kampioen Rotary Business Chess Tournament

17 Nov 2014, 02:00

Kampioen Viresh Giasi met zijn prijzen.
Viresh Giasi is kampioen geworden in de Business Class van de eerste Rotary Business Chess Tournament. Giasi die uitkwam voor Basic One (Mitra NV) wist ongeslagen kampioen te worden in de elite groep van 20 topschakers, met 6 punten uit 7 gespeelde wedstrijden. Tijdens zijn introductie had hij zijn tegenstanders gewaarschuwd een potentiële kandidaat te zijn voor het kampioenschap. Giasi die eerder dit jaar tijdens de Schaakolympiade in Noorwegen zijn Fidemeester titel heeft behaald zegt aan Starnieuws enorm trots te zijn.

Michael Siban die voor Suriname Eye Center (AZP) uitkwam, eindigde met 5.5 punten op de tweede plaats. Qualogy die werd vertegenwoordigd door Suradj Hanoeman, clubgenoot van Giasi, eindigde met 5 punten op de derde plaats. Beste dame in deze klasse werd Elysia Chou, die Surpaf vertegenwoordigde. Aan dit toernooi heeft de creme de la creme van Surinaamse schaakwereld deelgenomen.

Open Class
Vickey Ramdat Tewarie van Schaakvereniging Rukhmania scoorde 11 punten in 12 gespeelde rondes en wist daardoor de titel in deze klasse op zijn naam te schrijven. Benaja Kromosoeto werd met 1 punt minder semi-kampioen in deze klasse. Rohan Pahladsing, Pratul Panchoe en Premiet Awadhpersad eindigden op een gedeelde derde plaats. Flip de Vries, de oudste deelnemer aan het toernooi kreeg voor zijn deelname aan het toernooi een eervolle vermelding.

First Move
In 2011 is in Suriname het 'First move' curriculum voor schaakonderwijs geïntroduceerd door de Rotary Club Paramaribo Central. Met ondersteuning van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling is toen op een zestal basisscholen dit project uitgevoerd. Uit dit project is de Free First Move Chess Club geïnitieerd door Rudie Tjong Tjin Joe. De schaakvereniging bestaat reeds twee jaren en heeft in verband met haar verjaardag dit toernooi gehouden. Tjong Tjin Joe zegt dat de inkomsten teruggaan naar de Rotary Club Paramaribo Central en voor gemeenschapsprojecten gebruikt zullen worden. Het toernooi, dat ondersteund is door Telesur, Staatsolie en Optiek Ninon, is gehouden onder auspiciën van de Surinaamse Schaakbond.