starnieuws

Verdachte legt tegenstrijdige verklaringen af

14 Nov 2014, 17:00
Buschauffeur Willy P. heeft op de rechtszitting tegenstrijdige verklaringen afgelegd tegenover rechter Daniëlle Karamatali. Op 23 november van het afgelopen jaar heeft de verdachte Andy P. aangereden, terwijl het slachtoffer de Indira Gandhiweg overstak. Hij is donderdag in deze zaak gehoord.

Volgens de verdachte was Andy P. bezig de straat over te steken toen hij hem opmerkte. Er kwam geen tegenligger en op een gegeven moment week hij af. Hij verklaarde dat de weg vrij was en dat hij vrij uit kon doorrijden. Hij besloot om achter Andy P. voorbij te rijden, terwijl de man de straat verder zou oversteken. Willy P. verklaarde dat het slachtoffer ineens stil stond en besloot om terug te keren, waardoor hij door de koplamp van de bus werd geraakt op het zebrapad.

De rechter vroeg aan Willy P. uit welke richting Andy P. de straat overstak. Hij beweerde dat het slachtoffer van links naar rechts ging. Karamatali vroeg hem daarna hoe het kwam dat de bus dan aan de rechterzijde schade had opgelopen. Willy P. antwoordde dat het slachtoffer niet is teruggelopen, maar is doorgelopen op het zebrapad. Ook zou hij niet zijn afgeweken, omdat er een andere bus bij de bushalte stond geparkeerd. Volgens verklaringen van de verdachte kon hij links niet afwijken, omdat hij die andere passagiersbus bij de bushalte anders zou raken.

Verder beweerde hij dat die bus eerder al schade had opgelopen. “Mevrouw de rechter, het is gemakkelijk om over alles te praten, maar als je als chauffeur achter het stuur zit, is het heel moeilijk op dat moment”, meent de verdachte.
Willy P. is al in aanraking geweest met de politie. In 2010 werd hij gevonnist voor een verkeersongeval, waarbij er twee doden vielen. Deze zaak zal op 11 december verder worden behandeld.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April