starnieuws

Polytechnic College introduceert cursus Mandarijn

15 Nov 2014, 02:00
Haast op elke hoek kom je ze tegen. Tegenwoordig zelf meerdere in één straat; de bekende Chinese winkels. Om snel in de maatschappij mee te kunnen, leren de chinezen het Sranan aan. Maar ook niet sprekers van de Chinese taal krijgen de gelegenheid om het Mandarijn aan te leren. Op 18 november 2014 start het Polytechnic College (PTC) in samenwerking met een particulier de basiscursus Mandarijn.

Er wordt ingespeeld op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de samenleving. Vaak wordt het PTC door bedrijven benaderd om trainingen te verzorgen, zegt Negesty Winter, hoofd van het Kennis- en Expertisecentrum aan Starnieuws. Om aan de cursus Mandarijn deel te nemen is het instapniveau open gehouden, zegt Winter. Ze merkt op dat vooral niet Chinezen belangstelling hebben getoond. Na de basiscursus komt er een vervolgtraining. Aan het eind krijgen deelnemers een certificaat.

Het Kennis- en Expertisecentrum is belast met het verzorgen van trainingen, cursussen en het schrijven van projecten. Bij het PTC worden ook cursussen Engels en Nederlands verzorgd. Via het contractonderwijs kunnen geïnteresseerden ook meedoen aan de modules van de verschillende opleidingen die het PTC aanbiedt, zegt Winter. Contractonderwijs is ideaal voor personen die uit belangstelling hun kennis willen opfrissen zonder een volledige HBO opleiding te volgen.

Het Mandarijn is één van de meest gesproken talen die ook op school in China wordt onderwezen. Cursisten zullen naast het aanleren van de elementaire grammatica, ook kennis maken met de Chinese karakters en zullen in staat zijn om eenvoudige conversaties te voeren. Verder maken zij kennis met de Chinese cultuur en gebruiken. Deze cursus duurt 4 weken.

Advertentie