starnieuws

President ontvangt in twee dagen 14 geloofsbrieven

13 Nov 2014, 06:00

Ambassadeur José Maria Fernández Lopez de Turizo van Spanje wordt verwelkomd door schoolkinderen, die met Spaanse en Surinaamse vlaggen zwaaien. (Foto: René Gompers)
President Desi Bouterse gaat vandaag door met het ontvangen van geloofsbrieven van zes ambassadeurs. Gisteren ontving hij de documenten van acht ambassadeurs. De grootste belangstelling ging uit naar de Nederlandse vertegenwoordiger, Ernst Noorman, die als zaakgelastigde fungeerde nadat zijn voorganger Aart Jacobi werd teruggeroepen door zijn regering. Dit als protest tegen de aanname van de amnestiewet in april 2012.

De ambassadeurs die hun geloofsbrieven vandaag zullen aanbieden zijn: Beningio-Pedro Matute Tang (Equatoriaal Guinnee), Elnur Ikhtiyar Sultanov (Azerbeidzjan), Jiří Havlík (Tsjechische Republiek), Siddig Mohamed Abdalla (Sudan), Luis Eladio Pérez (Colombia) en Raffaelle Trometta (Italië). De plechtigheden beginnen om 10 uur in het Perscentrum van het kabinet van de president. De diplomaten worden verwelkomd door scholieren die flink zwaaien met de vlaggen. Ze hebben geoefend om de hoge gasten in het Engels welkom te heten in Suriname.

Naast Noorman, heeft het staatshoofd woensdag de geloofsbrieven ontvangen van de ambassadeurs José Maria Fernández Lopez de Turizo (Spanje), Fernando Schmidt Aritzia (Chili), Raja Edirisuriya (Sri Lanka), Marianne Feldmann (Oostenrijk), Ana Maria Bombau Zappettini (Uruguay), Hüseyin Lapiz Diriöz (Turkije) en Sabine Ulman Shaban (Zwitserland).

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April