starnieuws

Pletronella Ziekenhuis krijgt ook grondbeschikking

07 Nov 2014, 17:45

President Desi Bouterse onthult het naambord van het Pietronella Ziekenhuis Wageningen.
President Desi Bouterse heeft vanmiddag het Pietronella Ziekenhuis Wageningen officieel geopend. Het staatshoofd merkte op dat er een conceptie is bij de regering over de ontwikkeling van het land. Hij zei dat er hard is gewerkt om het ziekenhuis nieuw leven in te blazen. Bouterse merkte op dat de Surinaamse mens moet worden ontwikkeld. De Surinamer moet in staat zijn fysiek aan de slag te gaan. De mensen moeten toegerust worden met kennis en een brede scholing hebben om te leren uit de fouten. Er moet gebruik gemaakt worden van de technologie om het land tot grote hoogten te brengen.

Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer heeft de grondbeschikking waarop het ziekenhuis staat, vandaag overhandigd aan directeur Antoine Elias van het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie. Hij merkte op dat in Wageningen velen de hoop hadden opgegeven dat Wageningen nog tot ontwikkeling zou komen. Decennialang zijn de mensen volgens hem voor de gek gehouden.

Bouterse zei dat de regering hard heeft gewerkt om ontwikkeling te brengen en zaken te realiseren. Hij merkte op dat geen enkele minister, directeur of persoon die bij de opening aanwezig was, zal kunnen opsommen hoeveel de regering heeft gedaan voor land en volk. Binnenkort zal dat blijken uit documentatie. Het staatshoofd bedankte eenieder die zich ingezet heeft om dit project te realiseren.

Advertentie